JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food >> Nieuws >> Dicyaandiamide (DCD) onderzoek beschikbaar bij Eurofins

Dicyaandiamide (DCD) onderzoek beschikbaar bij Eurofins

Sidebar Image

2-cyaanguanidine, ook wel DCD (dicyaandiamide) genoemd, is een nitrile uit guanidine dat als curatief middel voor epoxyharsen in verpakking toegepast kan worden. Sinds 2004 passen de boeren in Nieuw-Zeeland DCD toe in de hoop de milieu-impact van de veestapel te verlagen. Het vermindert de snelheid waarmee in de bodem bacteriën ammoniak uit dierlijke urine omzetten in nitraat en nitraat oxides. Dit vertraagt de nitraatuitspoeling uit het grasland. DCD was onlangs in het nieuws toen sporen werden gevonden in melk. Eurofins heeft de mogelijkheid om DCD testen in zuivelproducten.

Levertijd: 7 kalenderdagen. Spoedonderzoek is mogelijk.

Contact: asm-food-nl@eurofins.com of uw eigen contactpersoon bij onze ASM-afdeling.

Know how zuivel en zuigelingenvoeding bij Eurofins

Eurofins is een toonaangevende partij voor onderzoek en advies op het gebied van zuivel en babyvoeding, gebaseerd op melkpoeder. Het overgrote deel van de analyses, die nodig zijn om te voldoen aan de strenge eisen in babyvoeding is via uw lokale Eurofins partner in Heerenveen beschikbaar. Het analysepakket bestaat onder meer uit microbiologische onderzoeken waaronder Cronobacter spp, Salmonella, E.coli en Listeria monocytogenes. Ook volledige labelclaims, bevattende mineralen, sporenelementen, nutritionele onderzoeken, voedingsvezels (t-GOS en inuline/FOS) en contaminanten als dioxines, PAK's, PCB's verzorgt Eurofins voor.

U heeft maar één contactpersoon voor al uw vragen. Uw producten, grondstoffen of premixes zijn bij een betrouwbare, onafhankelijke en een professionele partij in goede handen.