Agro >> Nieuws >> Ruwvoer Quickscan Horses Product van het jaar!

Ruwvoer Quickscan Horses Product van het jaar!

Sidebar Image

De Ruwvoer Quickscan, een samenwerking van Pavo en Eurofins Agro, is verkozen tot Horses Product van het jaar. Hierbij kiezen publiek en jury samen de beste en meest innovatieve producten in de paardenmarkt.

Niet alleen werd de Pavo Ruwvoer Quickscan gekozen tot nummer 1 in de categorie Voer(benodigdheden), door zowel publiek als jury, maar ook nog als overall winnaar! De verkiezing wordt voor het vijfde jaar op rij georganiseerd door Eisma Horsesmedia.

Belang van ruwvoeranalyses

Eurofins Agro en Pavo zijn met de introductie van Ruwvoer Quickscan dit jaar een samenwerking aangegaan om het belang van ruwvoeranalyses onder de aandacht te brengen bij paardenhouders. Ruwoer is immers de belangrijkste voedingsbron voor paarden. Klanten kunnen de analyses voordelig bestellen via de webshop van Pavo.

Gezond rantsoen

Volgens beide partijen is er op dit vlak nog veel winst te behalen. Voor recreatiepaarden en paarden op onderhoud bestaat het rantsoen voor 90% uit ruwvoer, voor actieve sportpaarden bestaat het rantsoen voor 70% uit ruwvoer. Van het krachtvoer weten we precies wat er in zit, van het ruwvoer weten veel paardenhouders vrijwel niets. Om een gezond rantsoen te maken dat past bij een paard, is het belangrijk om kennis te hebben over het ruwvoer.

Met de Pavo Ruwvoer Quickscan kun je snel en eenvoudig je ruwvoer op drie belangrijke waarden testen, namelijk energie-, eiwit- en suikergehalte. Voor de gezondheid en het welzijn van je paard is het van essentieel belang om dit te weten, want een paardenrantsoen bestaat voor 70 tot 100% uit ruwvoer.