Agro >> Sectoren >> Melkveehouderij

Melkveehouderij

Sidebar Image

Maak de kringloop rond

Eurofins Agro is voor u als melkveehouder de vaste kennispartner als het gaat om monstername, analyse en advies voor bemesting en voederwaarde. Daarin combineren wij bijna 100 jaar aan ervaring met innovatie.

Jaarlijks worden in ons laboratorium in Wageningen tienduizenden monsters geanalyseerd: van ruwvoer, water, mest en grond. De uitkomsten vormen een belangrijke basis voor u als ondernemer. Hoe haalt u meer melk uit eigen ruwvoer? De analyseverslagen geven u daarvoor belangrijke handvatten. Daarbij staan wij niet stil. In de afgelopen jaren introduceerden we Penskarakter, waarmee u kunt zien hoe het voer zich zal gedragen in de pens van de koe. Ook fosfor beschikbaar geeft belangrijke info in tijden waarin u efficiënt moet omspringen met de fosfaatruimte.

Voederwinst of voederverlies?

Wij helpen u om met gebruik van cijfers de kringloop rond te maken. Voederwinning mag immers geen voederverlies worden. De analyses maken inzichtelijk waarin u uw management structureel kunt verbeteren en uiteindelijk een beter bedrijfsresultaat kunt bereiken. Wat is het beste maaimoment? Hoeveel nutriënten bevat de mest nu echt? Hoeveel kunt u beregenen zonder dat er nutriënten uitspoelen? Waar moet u op letten in uw rantsoenen? Eén voor één vragen waarop onze analyses u het antwoord kunnen geven.

Checken is beter dan gokken

Naast het reguliere onderzoek bieden wij u de Checks. Met deze checks laat u niets aan het toeval over. Checken is immers beter dan gokken. Deze Checks hebben wij voor u ter beschikking:

  • RantsoenCheck: hiermee kunt de samenstelling van het gemengde rantsoen controleren. Ligt het berekende rantsoen daadwerkelijk aan het voerhek?
  • MestCheck: hiermee controleert u de samenstelling van mest. Uitgaan van gemiddelde gehalten is niet betrouwbaar. Reken met de échte gehaltes van mest.
  • WaterCheck: een controle op water is in veel gevallen niet alleen verplicht. Het voorkomt eventuele gezondheidsproblemen bij het vee. Water is minstens zo belangrijk voor gezondheid en productie als voer.
  • Vers GrasCheck: een controle op de actuele kwaliteit van gras. Het geeft sturingsinfo voor het ideale oogstmoment en zekerheid over wat koeien vreten tijdens het weideseizoen.

Wilt u voor één van deze onderzoeken monsternamemateriaal aanvragen? Vul dan onderstaand contactformulier in. De aanvraag van het materiaal is gratis. U betaalt pas zodra u een monster aanbiedt voor analyse. Alleen voor WaterCheck is monstername door een monsternemer vereist.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze analysemogelijkheden voor melkveehouders? Via onderstaand formulier kunt u uw vraag stellen. Wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.