Agro >> Sectoren >> Vollegrondsteelt

Vollegrondsteelt

Sidebar Image

De grond is de basis

In de vollegrondsteelt zijn opbrengst en kwaliteit belangrijke begrippen. Ze bepalen het bedrijfsresultaat. Eurofins Agro levert belangrijke informatie om hierop te sturen. Bemesting, bodemvruchtbaarheid en gewasgezondheid zijn immers cruciaal.

Als vollegrondsteler weet u als geen ander dat de grond de basis vormt voor opbrengst en kwaliteit. Met name op het gebied van kwaliteit stellen afnemers en consumenten hoge eisen. Veel nutriënten hebben directe relaties met kwaliteit. Eurofins Agro doet daar veel onderzoek naar. Onze afdeling R&D is continu bezig onderzoeken te verbeteren. Wij hebben proefvelden ter beschikking om theorie en praktijk met elkaar te verbinden.

Naast innovatie kunnen wij ook bouwen op bijna 100 jaar aan ervaring op het gebied van grond- en gewasonderzoek. Binnen de Eurofins-organisatie kunnen wij bovendien gebruik maken van een internationaal netwerk.

Bodemvruchtbaarheid centraal

In ons bemestingsonderzoek staat bodemvruchtbaarheid altijd centraal. Deze is bepaalt in grote mate het potentieel van de opbrengst en kwaliteit. Maar het vaststaand gegeven: door middel van allerlei maatregelen is bodemvruchtbaarheid goed in stand te houden of te verbeteren. Ook het bijmestonderzoek houdt rekening met de naleveringsmogelijkheid van de bodem. Wat de bodem zelf op voorraad heeft, hoeft u niet te bemesten. De kennis stopt niet met informatie over nutriënten: op onze verslagen treft u ook sturingsinfo over bodemstructuur, beregening, organische stof en bodemleven.

Bodem- en plantgezondheid

Eurofins Agro biedt ook diverse analyses voor bodemgezondheid (aaltjes), plantgezondheid en voedselveiligheid. Daarbij maken wij gebruik van de nieuwste DNA-technieken. Met DNA-multiscan vinden wij schadelijke bacteriën en schimmels al voordat ze schade kunnen aanrichten in het gewas. Wij beschikken over een enorme database. Onze PlantDoctors kunnen u advies geven over plantenziekten en de te kiezen aanpak.

Meer informatie 

Wilt u meer informatie over onze analysemogelijkheden voor de vollegrondsteelt? Via onderstaand formulier kunt u uw vraag stellen. Wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.