Eurofins Nederland NL >> Materials Science

Materials Science

Eurofins Materials science – Materials analysis lab

Eurofins Materials Science Netherlands opereert in het gebied waarbij de wetenschap, technologie en bedrijfsvoering samenkomen. Onze wetenschappers en ingenieurs zetten hun multi-disciplinaire expertise en faciliteiten (met meer dan 35 geavanceerde, analytische technieken) in voor al uw analytische vraagstukken.

U kunt bij ons terecht voor snelle support bij urgente problemen maar ook voor (langdurige) ondersteuning op het gebied van materiaal onderzoek, materiaal toepassingen en proces en product ontwikkeling. Onze specialisten denken met u mee en zorgen voor een correcte interpretatie van de analysedata, zodat u processen sneller en beter kunt (her)ontwikkelen.

Onze expertise:

De Eurofins faciliteit in Eindhoven is gespecialiseerd in de karakterisatie van materialen (vast, vloeibaar en gasvormig) en het uitvoeren van levensduurtesten aan high tech materialen en producten. Belangrijke diensten zijn:

 • Samenstellingsanalyse en fysische inspectie van materialen, componenten en producten
 • Contaminatie controle en beheersing, analyse en advies
  Van de validatie van reinheid voor de high tech industrie (cleanroom lucht, industriële gassen en componenten en half-producten), tot root cause analyses voor oppervlaktecontaminatie.
 • Chemische compatibiliteit
  Het testen van de interactie tussen chemicaliën en producten, onderzoek naar degradatie mechanismen en advies over materiaalkeuzes.
 • Onderzoek naar de betrouwbaarheid en levensduur van materialen en producten
  Het onderzoeken en oplossen van levensduurproblemen, bouwen van klantspecifieke levensduuropstellingen, ondersteuning bij kwaliteitscontrole, achterhalen van faalmechanismen en corrosie onderzoek.
 • Glas karakterisatie
  Samenstelling, optische en thermische eigenschappen, brekingsindex bepalingen, deeltjesgrootte analyse, onderzoek naar glasfouten, vervorming en hechting aan andere materialen en ondersteuning op het gebied van glasproductie.
 • Analytische methodologieën
  Opzetten van experimentele designs,uitvoeren van testen en data-analys

Het Materiaal Analyse lab is ontstaan uit de fusie van het voormalige Materiaal Analyse lab van Royal Philips en Signify (voorheen Philips Lighting).  Sinds 1 december 2018 is het een onderdeel geworden van de wereldwijd bekende Eurofins EAG laboratoria.

Analytische instrumentatie 

Samenstellingsanalyse

GF-AAS, CV-AAS, ICP-OES, (LA-)ICP-MS, Element Analyse, FT-IR, Raman, GC-MS, HPLC, IC-MS, MALDI, NTM, XRF, Gravimetrie, Titrimetrie, Thermische desorptie

Oppervlakte en dunne film karakterisering

Ellipsometrie, SAM, ToF-SIMS, XPS

Microscopie

FIB, SEM-EDX, TEM, IR opnames, Optische interferometrie, Profilometrie, SPM / AFM, Thermografie, Röntgen-fotografie, beeldverwerking en  -analyse

Fysische karakterisering

XRD, Materialografie, Mechanische testen, Deeltjesgrootte analyse, Permeabiliteit, Fysische eigenschappen van glas, Specifiek oppervlak van poeders, Spanningsanalyse, Thermische analyse, Thermo-mechanische analyse, Electrochemisch testen, Reologie, breed scala aan monstervoorbewerkings technieken