Milieu >> Analyses >> Asbest

Eurofins Asbest Onderzoek, Analyses & Inspecties

Sidebar Image

Asbest is een verzamelnaam voor een aantal in de natuur voorkomende mineralen (silicaten) die zijn opgebouwd uit fijne, microscopisch kleine vezels. Vroeger werd asbest vooral als bouwmateriaal gebruikt en dit heeft zijn sporen nagelaten. Niet alleen gebouwen die vóór 1994 gebouwd zijn kunnen asbest bevatten, het kan ook in de bodem zitten. Als er teveel asbestvezels vrijkomen is dit mogelijk schadelijk voor de gezondheid. Daarom is het sinds 1993 in Nederland verboden om asbest te gebruiken. 

Eurofins kan u op het gebied van Asbest op vele vlakken van dienst zijn. Binnen onze laboratoria kunnen wij alle type asbestmonsters voor u analyseren. Daarnaast staat het team van Eurofins Sanitas Inspections voor u klaar voor het uitvoeren van een eindbeoordeling na asbestverwijdering cfr. NEN 2990. Meer informatie over onze collega’s van Eurofins Sanitas vindt u op www.sanitas-groep.nl.

Aan boord van schepen inventariseren onze experts niet alleen Asbest, maar ook overige gevaarlijke materialen. Binnen de maritieme markt is Eurofins Inventory of hazardous materials actief. Heeft u een asbestinventarisatierapport nodig voor een gebouw, object of constructie? Wij stellen deze voor u op conform alle geldende regels en richtlijnen. En zelfs als u projectbegeleiding wenst voor een Asbest project of een asbestherkenningscursus wilt geven aan uw medewerkers, bent u bij ons aan het juiste adres!  

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die Eurofins te bieden heeft, neem dan contact met ons op via info@eurofins.com of via uw vertrouwde contactpersoon.