Over ons >> Eurofins Scientific >> Eurofins Fact Sheet

Eurofins Fact Sheet

Sidebar Image

Bedrijfsoverzicht

Eurofins Scientific, ookwel de Groep genoemd, is een internationaal life sciences bedrijf dat een uniek scala aan analytische diensten biedt aan klanten in verschillende sectoren. De Groep gelooft dat het wereldleider is op het gebied van food, milieu en farmaceutische product testing en CRO-diensten op het gebied van agroscience. Het is ook een van de wereldwijde onafhankelijke marktleiders in bepaalde test- en laboratoriumdiensten voor genomica, farmacologie, forensisch onderzoek, geavanceerde materiaalwetenschappen en voor ondersteuning van klinische studies. Bovendien is Eurofins Scientific een van de belangrijkste opkomende spelers in gespecialiseerde klinische diagnostische testen in Europa en de Verenigde Staten

Geschiedenis – in het kort

Eurofins Scientific is in 1987 opgericht door 4 werknemers met als doel de SNIF-NMR® methode op de markt te brengen. SNIF-NMR® is een analyse methode waarmee de oorsprong en zuiverheid van verschillende soorten voedsel- en drinkmonsters kan worden vastgesteld. Uniek aan deze geavanceerde methode is dat het fraude kan identificeren die niet door andere methoden kan worden gedetecteerd.

Momenteel is de Eurofins Groep een toonaangevende leverancier van analytische diensten met: • Een internationaal netwerk van meer dan 400 laboratoria in 44 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië-Pacific • Meer dan 35.000 medewerkers • Een portfolio met meer dan 150.000 analysemethoden • Meer dan 360 miljoen testen die elk jaar worden uitgevoerd om de veiligheid, identiteit, samenstelling, authenticiteit, oorsprong, traceerbaarheid en zuiverheid van biologische stoffen en producten vast te stellen, evenals het uitvoeren van humane diagnostische diensten

Eurofins Scientific is een van de snelst groeiende beursgenoteerde Europese bedrijven. Sinds de beursintroductie op de Franse beurs in 1997, is de omzet van Eurofins Scientific jaarlijks met 36% gestegen (in samengesteld gemiddelde) tot meer dan 2.97 miljard euro in 2017. Tussen de oorspronkelijke beursgang op 24 oktober 1997 (€ 1,83) en 29 december 2017 (€ 507,60), is de aandeelprijs van Eurofins Scientific vermenigvuldigd met 277 keer, een jaarlijkse gemiddelde stijging van 32% (tegenover 4% voor de SBF 120  (Franse beurs), 3% voor de CAC 40 (Franse beurs Index) en 7% voor de Nasdaq (Automatische Prijsstelling van de Nationale Vereniging van Effectenhandelaren) over dezelfde periode).

Recente ontwikkelingen

In 2015 realiseerde Eurofins Scientific haar middellangetermijndoelstelling vastgesteld in 2012 om 2 miljard euro aan jaarlijkse inkomsten te genereren in 2017, twee jaar te vroeg, met 2,24 miljard euro proforma omzet in 2015 (1,95 miljard euro op gerapporteerde basis). Het vermogen van de Groep om uitvoering te geven aan haar middellangetermijnplan weerspiegelt de voordelen van zowel afgeronde als lopende investeringen om het meest uitgebreide portfolio van analytische methoden samen te stellen. Bovendien stelt het modernste laboratoriumnetwerk de Groep in staat om de allerbeste analytische diensten op de meest efficiënte manier aan te bieden aan haar klanten. Omdat Eurofins Scientific consistent meer heeft geïnvesteerd dan alle grote concurrenten in de testindustrie, beschikt het over een zeer modern, gestroomlijnd netwerk van laboratoria die op unieke wijze in staat zijn om hoogwaardige analyses tegen een marktconforme prijs te leveren. Alleen al in 2017 voegde de Groep 53.000 m2 laboratoriumoppervlak toe aan haar netwerk en plant ze nog eens 189.000 m2 extra capaciteit tussen 2018 en 2019, om het totale gemoderniseerde laboratoriumoppervlakte uit te breiden tot meer dan 600.000 m2.

In de loop der jaren heeft Eurofins Scientific veel nieuwe analytische testmethoden ontwikkeld en heeft het deelgenomen aan verschillende R&D projecten om betere manieren te vinden om voedsel, het milieu en farmaceutische producten te analyseren. Meer recentelijk heeft de Groep ook gebruik gemaakt van haar genomische expertise op het gebied van klinische diagnostische testen om nieuwe menselijke diagnosemogelijkheden te kunnen bieden. In 2017 boekte Eurofins Scientific zeer goede vooruitgang op weg naar haar operationele doelstellingen voor 2020 om een ​​ongeëvenaarde, ultramoderne, laboratoriuminfrastructuur te bouwen in haar markten. Een recordaantal acquisities werd ook het hele jaar door afgerond en er werden 30 start-up laboratoria gelanceerd. Dankzij deze acquisities, start-up lanceringen en een aanhoudend sterke autonome groei t.o.v. concurrenten heeft Eurofins Scientific haar recentelijk aangescherpte doelstellingen voor 2017, om gerapporteerde inkomsten van meer dan 2,9 biljoen euro en 3,35 miljard euro op een pro-forma basis te behalen, overtroffen. Eurofins Scientific heeft in 2017 vier nieuwe leidende posities in haar markten bereikt: wereldwijde marktleider in ontwikkeling farmacologie, genomische services en agroscience CRO services met een Europese marktleider positie in forensische diensten. Bovendien heeft Eurofins Scientific in 2017 ook drie nieuwe belangrijke zakelijke lijnen gecreëerd: Eurofins Scientific betrad de dynamische en groeiende markt voor bedrijven die andere bedrijven op contract basis helpen met uiteenlopende diensten in de farmaceutische industrie. Ook betrad zij de groeiende markt voor geavanceerde materiaal sciences. Verder versterkte Eurofins Scientific ook haar positie op het gebied van klinische genetica met aanvullende niet-invasieve prenatale testmogelijkheden (NIPT).

Toekomst plannen

Eurofins Scientific streeft ernaar de doelstellingen van haar klanten te ondersteunen door ervoor te zorgen dat hun producten de best mogelijke kwaliteits- en veiligheidsniveaus bereiken in alle markten waarin zij actief zijn. Ook heeft Eurofins Scientific de wens artsen en patiënten met innovatieve diagnostische diensten bij te staan. De Groep heeft het voornemen om door te gaan met het ontwikkelen en verwerven van de meest magnifieke analytische technologieën en haar geografisch bereik uit te breiden. Op deze manier kunnen wij de steeds strengere kwaliteits- en veiligheidsnormen van onze klanten en de groeiende eisen van regelgevende instanties en zorgverleners over de hele wereld ondersteunen.

In maart 2018 bracht het management van Eurofins Scientific opnieuw haar doelstellingen voor 2018 naar voren, heeft zij de jaarlijkse inkomsten van 3,6 miljard euro bijgesteld naar 3,7 miljard euro, en paste zij haar EBITDA-doelstelling bij naar 700 miljoen euro in 2018. De onderliggende trends blijven positief en het management is van mening dat de Groep op schema ligt om haar recentelijk bijgestelde middellangetermijndoelstelling voor 2019, 4 miljard euro aan inkomsten, te behalen. Indien dit doel wordt bereikt, dan zou Eurofins Scientific in slechts 4 jaar in omvang zijn verdubbeld.