Services >> Logistiek & Emballage >> Transport internationaal

Transport internationaal

Sidebar Image

Contact met Eurofins Logistiek

  • Telefoonnummer vanuit Nederland: 0800 – 099 11 80
  • Telefoonnummer vanuit het buitenland: +31 (0)342 – 426325
  • E-mail: logistics-env@eurofins.nl 

Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 08.00 en 17.30 uur. 

Aanvraag internationaal transport

Internationaal transport van monsters kan door IATA-wetgeving en douaneprocedures voor de nodige vertraging zorgen en tot hoge kosten leiden. Eurofins heeft veel ervaring met deze internationale transporten en werkt intensief samen met diverse internationale logistieke dienstverleners. Vanuit vrijwel alle Europese bestemmingen zijn de monsters binnen 24 uur na afhaling op ons laboratorium in Nederland.

Onze logistieke medewerkers coördineren het internationale transport van monsters en emballage. Tevens voorzien zij opdrachtgevers van de vereiste transport- en douanedocumenten, zoals een proforma invoice.

Op uw verzoek verpakken wij de emballage in onze Eurofins transportdozen en versturen deze naar de locatie. Na de bemonstering kunt u deze dozen gebruiken voor de aanlevering aan het laboratorium in Nederland, waarbij voor het transport gebruik kan worden gemaakt van de Eurofins accounts bij DHL/UPS en TNT. U krijgt van ons uiteraard gedetailleerde instructies voor het retourneren van de monsters.

 

Het gebruik van onze zelf ontwikkelde transportdozen in combinatie met het speciale monsterverpakkingsmateriaal minimaliseert de kans op breuk tijdens het transport. Tevens voorziet de doos in combinatie met de koelelementen in een juiste temperatuur gedurende het internationale transport.

Grondmonsters van buiten de EU

Eurofins heeft een ontheffing voor het importeren van grondmonsters van buiten de EU. Deze importlicentie is tegen een vergoeding voor u beschikbaar. Het originele document dient u bij te sluiten bij de verzending van de grondmonsters. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de NVWA of bij uw accountmanager.

Meer informatie over internationaal transport kunt u aanvragen via logistics-env@eurofins.nl of via uw accountmanager.