Services >> Specialistisch onderzoek >> Personal Care Products

Onderzoek naar Personal Care Products

Sidebar Image

Personal Care Products (PCP’s) of cosmetica zijn stoffen en producten die door mensen worden gebruikt voor lichamelijke verzorging, hygiëne of ontspanning zoals make-up, shampoo, tandpasta, parfum en crème.

Bijna alle PCP’s komen na gebruik via het afvalwater in het milieu. Bad- en doucheproducten, tandpasta en shampoo komen bijna geheel terecht in de rioolwaterzuiveringsinstallatie en een klein deel stroomt direct het oppervlaktewater in. Waterzuiveringsinstallaties verwijderen de meeste stoffen uit het rioolwater, zodat ze niet in het oppervlaktewater komen. Sommige slecht afbreekbare stoffen komen echter wel in het oppervlaktewater.

PCP’s kunnen hormoonverstorende stoffen bevatten zoals ftalaten, parabenen, synthetische muskverbindingen en biociden. Deze stoffen zijn schadelijk voor mensen en als ze in het oppervlaktewater terecht komen hebben ze effect op het watermilieu.

Om de volksgezondheid te beschermen zijn eisen voor onder meer de samenstelling, etikettering en verpakking van cosmetische producten wettelijk vastgelegd. In Nederland is de Warenwetbesluit Cosmetische Producten van toepassing.

Meer informatie over onze specialties vindt u op onze download pagina. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw contactpersoon of info-env@eurofins.nl. Onze experts helpen u graag verder.